back on track landgraaf 2020

Avond geannuleerd!

In verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is de Back on Track avond van 12 mei in Landgraaf geannuleerd. In plaats daarvan bieden we graag een online alternatief aan. Lees meer!

Back on Track

Op dinsdag 12 mei organiseren we bij SnowWorld in Landgraaf een bijeenkomst voor volwassenen met diabetes, die vragen hebben over leefstijl, voeding, sport of diabetes in het algemeen. Het doel is om je zo snel mogelijk te helpen bij het vinden van een optimale “work/life/diabetes balance”, vandaar de naam “Back on Track”. Dit doen we met een avondvullend programma waarin diabetesmanagement in combinatie met voeding en sportief bewegen centraal staan.

Er kunnen maximaal 25 mensen met type 1 diabetes (of met type 2 die afhankelijk zijn van insuline) deelnemen, eventueel samen met hun partner. De inschrijving voor de bijeenkomst is geopend en bereik je via de knop 'inschrijven'. Deelname, inclusief de maaltijd, kost slechts €10, plus de drankjes op de avond komen voor eigen rekening. Bas zal deze avond ook wat informatie delen over de Medtronic 670G insulinepomp.

Zo snel mogelijk de draad weer oppakken

Ieder jaar komen er in Nederland ruim 1450 volwassenen met type 1 diabetes bij. Na de diagnose komt er enorm veel op je af. Goede begeleiding is dan erg belangrijk. Het begrijpen van diabetes en de impact die het heeft op alledaagse activiteiten is belangrijk voor het goed onder controle houden van diabetes.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het eerste jaar van de behandeling bepalend is voor de volgende tien tot vijftien jaar. Als je dan goed leert omgaan met jouw diabetes, dan heb je daar de rest van je leven profijt van. Daaraan wil de BvdGF graag een bijdrage leveren.

Maar ook als je dat eerste jaar voorbij bent kan het zijn dat je de balans nog niet altijd goed weet te vinden. Dan kan het fijn zijn om eens met andere (ervarings)deskundigen van gedachten te wisselen.

Eten, meten en bewegen

Het programma van de Back on Track-avonden draait om informeren en ervaren. Centraal staat de vraag wat het betekent om diabetes te hebben en hoe je hier op een gezonde manier mee om kunt gaan in het dagelijks leven.

Je krijgt geen urenlange theorie, maar gaat op een laagdrempelige manier met Bas en met elkaar in gesprek. Onderwerpen bepaal je zelf, want jij weet wat jou het meeste bezighoudt. Daarnaast ga je ervaren wat voeding en inspanning met jouw diabetes doet. Aan de hand van een gezamenlijke maaltijd en sport wordt de impact hiervan getoond op je persoonlijke bloedglucosewaardes. Elk half uur meten we bloedsuikers en aan het eind van de avond bespreken we jouw strategie gedurende de avond en het effect daarvan.

Dit alles onder professionele (medische) begeleiding van een diëtist, een arts en een aantal ervaringsdeskundigen, waaronder minimaal één sporter met type 1.