webinar diabetes en corona

Het laatste nieuws over diabetes type 2 en corona

We kunnen ons voorstellen dat er voor mensen met diabetes type 2 en hun zorgverleners vragen zijn over wat corona voor hen betekent. Daarom organiseerden we op 1 en 2 april de online bijeenkomst 'Corona & Diabetes type 2'. De online bijeenkomsten zijn hieronder terug te kijken.

De livesessies werden gefaciliteerd door de Bas van de Goor Foundation. De bijeenkomst is samen georganiseerd met DVN, Diabetes Fonds, V&VN, InEen, NVvPO, NDF en Novo Nordisk. We geloven erin om in tijden als deze samen op te trekken.

Heeft u vragen m.b.t. een van de bijeenkomsten? Laat het ons weten via info@bvdgf.org.

Ik ben zorgverlener

Het zijn complexe en belastende weken voor zorgprofessionals. Onder hen zijn er veel onzekerheden en leven er vragen over het COVID-19 virus. Daarom organiseerde we een livesessie over de effecten van het COVID-19 virus voor zorgverleners en voor mensen met diabetes type 2. Deze livesessie is hieronder terug te kijken. Deskundigen praten u bij over de belangrijkste inzichten op dit moment.

Ik heb diabetes type 2 (suikerziekte)

Als u diabetes heeft, heeft u misschien veel vragen over wat het coronavirus voor u betekent. Inmiddels leren we steeds meer uit andere landen. Deze kennis delen we graag met u via onze livessessie. Deze sessie is hieronder terug te kijken.

Lopen mensen met diabetes meer risico op corona?

In de berichten in de media van 3 april 2020 wordt vermeld dat mensen met diabetes mellitus méér risico lopen op een coronaïnfectie dan anderen. Prof. Dr. Henk Bilo nuanceert deze berichten en legt uit waarom deze conclusie te kort door de bocht is getrokken. Lees hier meer...