diabetes op vakantie

Grenzen verleggen

'Hoi Bas, ik wil een trektocht gaan maken in de Himalaya.'
'Beste Bas van de Goor Foundation, deze zomer wil ik te voet door de jungle van Suriname gaan trekken.'
'He Bas, mag ik duiken als ik diabetes heb?'

Het zijn net mensen, die mensen met diabetes. Ze willen alle uithoeken van de wereld zien, kamperen, zwemmen, bergen beklimmen, fietstochten maken en ga zo maar door. Gelukkig kan dat allemaal als je diabetes hebt, al is het vaak wel even net wat meer plannen en vooruitdenken dan iemand zonder diabetes doet. Jouw paklijst is waarschijnlijk wat langer dan die van je reisgenoten.

In deze webinar beantwoorden we al je vragen over diabetes op reis. Wat neem je mee, hoe hou je al die spullen goed, waar moet je rekening mee houden op andere hoogtes, bij andere temperaturen, met ander eten? En ga je de hele dag op het strand liggen, of juist elke dag kilometervreten in je wandelschoenen of op je fiets? Het maakt allemaal nogal wat uit.

Dinsdag 23 juni, 19.30u via Zoom

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor iedereen met diabetes die afhankelijk is van insuline en voor zorgverleners (2 accreditatiepunten voor diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten). Omdat we de sessie graag interactief houden is er een maximum van 50 deelnemers.