sportkamp 1 (2019)

Helaas is het sportkamp voor 2019 al helemaal vol.
Meer informatie over de kampen van 2020 stuur dan een mail naar rick@bvdgf.org.

Doel van het kamp

Het doel van een sportkamp is om je meer kennis te geven over jouw diabetes, zodat je ook zonder begeleiding een goede keus kan maken in hoe jij je diabetes regelt. Daarnaast willen wij je laten ervaren wat de effecten zijn van sport op jouw diabetes. Je leert hierin veel en stemt je bloedsuikers, insulinebehoefte en andere aanpassingen af met een diabetesverpleegkundige die jou begeleidt tijdens het kamp. Zo zorgen wij dat er een veilige omgeving is en kun jij vrij zijn om te leren, om hulp te vragen als dat nodig is en vooral veel plezier te hebben met andere kinderen met diabetes.

Begeleiding

Tijdens het kamp word je ingedeeld in groepjes van 6 of 7 deelnemers per diabetesverpleegkundige, waardoor je niet alleen van de diabetesverpleegkundige kunt leren maar ook van leeftijdsgenoten met diabetes. Aan het eind van elke dag heb je een gesprek in deze groep en bespreek je hoe het is gegaan. Je kunt dan ook tips aan elkaar vragen.

Daarnaast is er een kinderarts aanwezig, samen met een aantal vrijwilligers en een kampleider vanuit de BvdGF. Zo zorgen wij er samen voor dat ook in 2019 de sportkampen een succes zullen worden.

Wat ga je meemaken?

Wij verblijven in het hotel van Snowworld in Landgraaf. Tijdens het kamp zullen wij verschillende sport en spel activiteiten doen op locatie en in de omgeving. Zo gaan wij een trap van 508 treden beklimmen, een dagdeel skiën of snowboarden, verschillende (team)sporten doen en uiteraard mag de bonte avond niet ontbreken. Het kamp zal in het teken staan van sport en bewegen, het delen van kennis en informatie over diabetes en heel veel plezier uiteraard.

Met dank aan...

Dankzij de fantastische steun van onze partners kunnen wij de sportkampen gratis aanbieden aan alle kinderen. Wel vragen wij je om zelf voor vervoer te zorgen naar SnowWorld in Landgraaf. De kampen worden mede mogelijk gemaakt door Novo Nordisk, Medtronic, Bosman Medische Hulpmiddelen, de Vriendenloterij en Ascensia.

Vrij van school

De sportkampen vinden plaats tijdens schooltijd.
Omdat het om educatieve kampen gaat kunnen kinderen vrij krijgen van school. Je ontvangt van ons een voorbeeld brief om vrij te vragen.

Aanmelden

Als je al eens bent mee geweest op één van onze sportkampen, dan hebben anderen die nog niet zijn geweest voorrang. Iedereen kan zich echter aanmelden. Ben je eerder mee geweest dan kom je eerst op een reservelijst te staan. Zijn er na alle inschrijvingen nog plekken vrij dan doen we een beroep op de reservelijst. De inschrijvingen worden behandeld op volgorde van inschrijving.

Als je je wilt aanmelden voor één van de sportkampen, kun je klikken op de knop inschrijven. Vervolgens bekijken wij of je eerder bent mee geweest. In maart 2019 ontvang je een mail van de BvdGF met een melding of je deelnemer bent of niet. Het blijft tot die tijd natuurlijk nog even spannend. De deelnemers die geselecteerd zijn ontvangen een medische vragenlijst, die ze vervolgens naar ons medisch team kunnen versturen. Als ook zij zien dat jij goed mee kunt doen, kun je deelnemen aan ons sportkamp!

Wanneer?

Sportkamp 1 is van 18 t/m 21 mei.
Op zaterdag 18 mei verzamelen we om 09.30 uur in Landgraaf.
Dinsdag 21 mei zullen de kinderen rond 14.00 uur weer worden opgehaald.