wintersportkamp 2020

Wintersportkamp 2020

Net als vorig jaar organiseren wij in 2020 ons wintersportkamp in Obertauern. De insteek van het wintersportkamp blijft hetzelfde als de voorgaande jaren. Onder deskundige begeleiding van een kinderarts, diabetesverpleegkundigen en ski- of snowboardleraren leren kinderen/jongeren met diabetes over de effecten van sport op diabetes. Het maakt niet uit of je al wel of niet kunt skiën of snowboarden, je krijgt les in een groep gericht op jouw niveau.

Periode

Het wintersportkamp vindt plaats onder schooltijd, van 2 februari t/m 8 februari 2020. Wij vertrekken op zondag 2 februari, om 06.00 uur in de ochtend vanaf Papendal. Daar komen wij terug op zaterdag 8 februari in de ochtend. Omdat het een educatief kamp is, kun je hiervoor vrij vragen van school. Je krijgt een brief van de Bas van de Goor Foundation die je 10 weken voor vertrek moet inleveren op jouw school. De school kan dan toestemming geven. Dit betekent dat ook op school zelfmanagement van toepassing is; je zult misschien wat toetsen moeten verplaatsen.

Programma

Gedurende de vijf sneeuwdagen krijg je iedere dag les. Als je nog nooit op ski’s of op een snowboard hebt gestaan begin je op een rustig stuk met deskundige begeleiding. Er wordt onderscheid gemaakt op niveau en op de keuze skiën of snowboarden. Zo leert iedereen op zijn of haar niveau. Ook gaat er met elke groep een diabetesverpleegkundige mee, zodat er ook medische veiligheid is. Met deze diabetesverpleegkundige en jouw groepje, heb je elke avond een evaluatie. Daarnaast verzorgen wij elke avond een programma. Denk hierbij aan sport&spel activiteiten, een bonte avond en meer!

Het doel

Het accent van het wintersportkamp ligt, naast het wintersporten, op zelfmanagement en zelfregulatie. Dat betekent dat we deelnemers stimuleren om zelf te ervaren wat de effecten van sport op diabetes zijn. Ze mogen zelf ervaren wat voor aanpassingen nodig zijn en doen dit in overleg met het medisch team.

Kosten

De kosten voor het wintersportkamp zijn €840,-.

Deze €840,- is inclusief: Busreis, overnachtingen, alle maaltijden, materiaal (schoenen, ski’s/snowboard en helm), ski- of snowboardles en de skipas.

Exclusief: Reiskosten van en naar Papendal (Arnhem), reisverzekering met wintersportdekking, annuleringsverzekering, skikleding, skibril en zakgeld.

Tip: Controleer bij de zorgverzekering of je een deel van het bedrag terug kunt krijgen. Een aantal verzekeraars geeft een deel terug, wanneer je een factuur van het wintersportkamp indient. Je kunt bij ons een factuur opvragen.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 mei aanstaande om 00.00 uur. Kinderen die nog nooit zijn meegeweest hebben voorrang.