Wat is diabetes?

Wat is diabetes nu precies? En wat is het verschil tussen type 1 en type 2? Prof. Dr. Henk Bilo geeft (uitgebreid) uitleg voor wie meer wil weten. Wel even voor gaan zitten...

Diabetes type 1

Lees alles over diabetes type 1. Wat is het? Hoe herken je het? Wat is er aan te doen? Wat kun je allemaal nog als je diabetes hebt? En hoe zit het met sporten? Wij leggen het je uit.

Diabetes type 2

Ruim een miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2. Je hoort ook vaak suikerziekte, of ouderdomssuiker. Wat is het precies en hoe weet je of je het hebt? En als je het hebt, kun je daar dan iets aan doen?

Gevolgen van diabetes

Wat doen hoge bloedglucosewaarden met je? Met welke complicaties kun je te maken krijgen als je diabetes hebt? Je leest het hier.

Hypo's en hypers

Wat is nu precies een hypo? En een hyper? Hoe herken je het verschil tussen die twee? En wat kun je eraan doen? We geven je duidelijk uitleg.

Diabetes en sport

Dat beweging goed voor je is weet je vast wel. Maar sporten met diabetes kan best ingewikkeld zijn. Toch is juist voor mensen met diabetes sporten erg belangrijk. We helpen je er graag bij.

Pen- of pomptherapie

Diabetes type 1 kan alleen worden behandeld met insuline. Dat kan met een insulinepen of met een pomp. Bespreek met jouw zorgverlener wat bij je past. Wij geven hier vast wat tekst en uitleg over de verschillende methodes en systemen.

Voeding

Diabetes, sport en voeding zijn nauw met elkaar verboden. Hoewel ons specialisme vooral ligt bij sporten en diabetes, kunnen we je wel enkele voedingsadviezen geven. Als je meer wil weten kunnen we doorverwijzen naar het juiste adres.

Voor zorgverleners

Werkzaam in de (diabetes) zorg? Hier vind je praktische informatie. Of ga mee op een van onze activiteiten. Niet alleen fijn voor de mensen met diabetes, maar voor jezelf ook heel leuk en leerzaam!